Relacions laborals encobertes a la Universitat

A l’Assemblea d’Investigadores Precàries de la UAB se’ns ha fet arribar l’existència de relacions laborals encobertes sota “beques” o “pràctiques”, aparentment practicada de manera generalitzada i massiva a les universitats de tot l’Estat. Aquesta situació afecta especialment a companys/es de grau o màster (per exemple, sota la forma de beques de col·laboració).

En front això, hem sigut conscients d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que, a principis de juny del 2016, va reconèixer la relació laboral d’un becari amb la Universitat de Alcalá de Henares. La denúncia feia constar que les activitats dutes a terme pel becari no seguien cap pla formatiu ni tenien relació amb la seva formació acadèmica, sinó que eren tasques essencials per al normal funcionament de la Universitat (us deixem l’enllaç amb més informació a la campanya impulsada per la secció Becaris-CNT de Madrid: http://becarios.cnt.es/).

Veient això com un valuós referent per a totes les persones que es veuen en aquesta situació, des de l’Assemblea d’Investigadores Precàries de la UAB ens comprometem a estendre aquesta experiència i denunciar públicament els casos que puguin existir a la nostra comunitat universitària.

Així doncs, si ets becari o becària, o estudiant en pràctiques, i et reconeixes en una situació similar a la descrita, t’animem a contactar amb nosaltres. Posant en comú l’existència i els casos concrets en que es practiquen aquestes relacions laborals abusives podem enfrontar-nos col·lectivament a la situació.

Bellaterra, 30 de gener del 2017

Assemblea d’Investigadores Precàries de la UAB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s