IMPORTANT: Modificació dels contractes predoctorals del Ministeri

Ens hem pogut assabentar per les noticies aparegudes en alguns mitjans de comunicació que el Ministeri de Treball ha reconvertit tots els contractes del personal investigador en formació (PIF) depenent de  programes del govern espanyol. El canvi ha consistit en passar-los de contractes “d’obra i servei” (codi 401 del Servicio de Empleo Público) a contractes de pràctiques (codi 420). Aquesta transformació, és vigent des de final de l’any passat i s’aplica amb efectes retroactius a tots els contractes signats des del 2014. Amb tota probabilitat és il·legal ja que vulnera l’Estatut dels Treballadors, la legislació laboral bàsica.

Els efectes de la mesura són clarament perjudicials per al col·lectiu de PIF afectat. En detallem alguns dels efectes:

1- Suposa la pèrdua de la indemnització a la finalització de contracte (de 12 dies per any treballat que, a més, es podria recórrer a 20 dies per any seguint una sentència recent del TJUE)

2- Suposa perdre la possibilitat de tenir la targeta sanitària europea (important per a les estades)

3- Es perd la possibilitat de demanar un contracte indefinit en casos d’encadenament 2 o més contractes durant 24 mesos dels darrers 3 anys.

A l’assamblea de Recerca Precària del proper dimecres 22 tractarem aquest tema com a primer punt de l’orde del dia jutament amb els altres nuclis de doctorandes precàries de altres universitats catalanes.

Si estàs afectat/da per aquestes modificacions o coneixes gent que ho estigui us animem a venir a l’assemblea de D-Recerca Precària. Dimecres 22 a les 19:00 a l’hotel d’Entitats de la UAB (Plaça Cívica)

Juntes i organitzades som més fortes. T’esperem.

Més informació. Noticia a eldiario.es

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s