Estudiants i treballadores: no som mercaderia!

Comunicat de suport a  la vaga d’estudiants del’1 i 2 de març de 2017

 

Des de l’Assemblea d’Investigadores Precàries de la UAB donem suport a la vaga organitzada pel moviment estudiantil a les universitats catalanes. Denunciem el procés de mercantilització de les universitats públiques portat a terme de manera encoberta per la reducció de la financiació pública de les universitats d’un 20%. En efecte, la inversió privada ha entrat amb força a les institucions públiques, en forma de cessió d’espais i franquícies a empreses privades, privatització d’espais docents, cessió d’una part de la política d’ajuts a l’estudi a entitats financeres, etc.

En aquest context, denunciem que el descens de la financiació de les universitats públiques ha anat a càrrec d’una pujada abusiva dels preus de la matrícula dels i les estudiants. Des del 2008 han augmentat les taxes universitàries més del 150%. En el cas  dels estudis de doctorat aquest augment va ser de més del 400% en el curs 2011-2012, coincidint amb la polèmica pujada de taxes del 66%. El col·lectiu d’investigadores precàries patim especialment les retallades, sobrecàrrecs laborals, reduccions de plantilles,  desmantellament de les infraestructures, etc. derivat de la mercantilització i precarietat de les universitats públiques  Les polítiques actuals mostren  que les retallades i la invasió del sector privat a les universitats públiques no deixarà d’augmentar fins acabar amb la reformulació total de la institució.

Finalment, des de l’Assemblea d’Investigadores Precàries us animem a participar a tota la comunitat universitària a la manifestació que hi ha convocada el dijous 2 de març de 2017 a les 12h a Plaça Universitat (Barcelona). Com a col·lectiu, ens sumem al bloc PDI/PAS de treballadores de les universitats públiques, així que si vols venir ens veiem davant la porta de l’Edifici Històric de la UB.

Ni un pas enrere!

Assemblea d’Investigadores Precàries de la UAB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s