Trobada sobre precarietat en la investigació, amb perspectiva de gènere i benestar emocional

En l’actualitat, la precarietat laboral ha esdevingut una realitat normalitzada i, en el cas de la universitat pública, la crisi econòmica ha servit de pretext per empitjorar les condicions laborals de docents i científiques, que afecten milers de treballadors i treballadores i que van en clar detriment de la qualitat de l’ensenyament i la recerca. La UAB no n’és una excepció.

Aquesta precarietat pren diverses formes i afecta col·lectius molt diversos: professorat associat, col·lectiu que s’ha consolidat com a resultat de la manca de contractació de personal laboral fix; investigadores postdoctorals, que amb més de 15 anys fent recerca continuen encadenant contractes temporals; o investigadores predoctorals, que viuen en aquesta contradicció entre la condició d’estudiants-clients i la de treballadors i treballadores sense reconeixement.

Tot i aquesta diversitat de situacions, trobem que segueixen existint temàtiques transversals que incideixen en aquesta precarietat investigadora i docent, com ara les estructures laborals jerarquitzades, la discriminació per gènere o els problemes de benestar emocional.

És per denunciar tot això i per compartir experiències i trobar punts d’acció col·lectiva que per l’1 de març us proposem una trobada que girarà en torn a tres eixos: precarietat laboral, precarietat de gènere i benestar emocional als àmbits d’investigació i docència universitàries.

Adjunt trobareu el cartell i el programa. Esperem que us agradi i vingueu nombroses!

Salut i rebel·lia!

Cartell_1M     Programa_1M

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s