En l’actualitat, la precarietat laboral ha esdevingut una realitat normalitzada i, en el cas de la universitat pública, la crisi econòmica ha servit de pretext per empitjorar les condicions laborals de docents i científiques, que afecten milers de treballadors i treballadores i que van en clar detriment de la qualitat de l’ensenyament i la recerca. La UAB no n’és una excepció.
Aquesta precarietat pren diverses formes i afecta col·lectius molt diversos: professorat associat, col·lectiu que s’ha consolidat com a resultat de la manca de contractació de personal laboral fix; investigadores postdoctorals, que amb més de 15 anys fent recerca continuen encadenant contractes temporals; o investigadores predoctorals, que viuen en aquesta contradicció entre la condició d’estudiants-clients i la de treballadors i treballadores sense reconeixement.
Tot i aquesta diversitat de situacions, trobem que segueixen existint temàtiques transversals que incideixen en aquesta precarietat investigadora i docent, com ara les estructures laborals jerarquitzades, la discriminació per gènere o els problemes de benestar emocional.
És per denunciar tot això i per compartir experiències i trobar punts d’acció col·lectiva que per l’1 de març us proposem una trobada que girarà en torn a tres eixos: precarietat laboral, precarietat de gènere i benestar emocional als àmbits d’investigació i docència universitàries.
Adjunt trobareu el cartell i el programa. Esperem que us agradi i vingueu nombroses!
Salut i rebel·lia!